Nieuws
Werk aan het spoor bij Schiphol
De NS zet bussen in Meer info
De mooiste stad voor de liefste moeder!
Een stedentrip: een bijzonder cadeau! Meer info

Reisdocumenten

Grensdocumenten

Voor een reis naar het buitenland heeft u grensdocumenten en soms ook een visum nodig. Welke documenten vereist zijn, kunt u hier bekijken. Denkt u hierbij ook aan eventuele doorreislanden! Wij attenderen u erop dat de in dit document vermelde gegevens uitsluitend gelden voor Nederlanders. In de praktijk is gebleken dat de informatie betreffende grensdocumenten sterk aan veranderingen onderhevig is. Wij adviseren u dan ook om voor de meest actuele informatie de desbetreffende instantie te raadplegen.

Voor actuele informatie verwijzen wij u naar: www.anvr.nl

Visum

Voor een aantal bestemmingen waarvoor u een visum nodig heeft, kan SRC-Cultuurvakanties deze voor u verzorgen. U kunt dit aanvinken in het boekingsproces. Wij adviseren u in die gevallen het visum door ons te laten regelen; dit is het meest praktisch en veelal uiteindelijk ook de voordeligste oplossing. Uiteraard bent u niet verplicht het visum door SRC-Cultuurvakanties te laten verzorgen. Meer informatie hierover vindt u hier. Voor reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen wij het visum niet verzorgen.

Visum Turkije gehele zomerseizoen 2014 nog verkrijgbaar bij aankomst op luchthaven

Vanaf 10 april 2014 zou de visumprocedure in Turkije wijzigen, waardoor reizigers bij aankomst in Turkije geen visum meer ter plaatse zouden kunnen kopen. Gelukkig heeft het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken – na aandringen van onder andere de reisbranche – bekend gemaakt dat het visum bij binnenkomst in Turkije nog verkrijgbaar zal zijn tot 1 november 2014. Inmiddels zijn de kosten voor het visum ter plaatse wel gestegen: het visum ter plaatse aanschaffen kost nu € 25,-, en kan in euro’s worden voldaan.

Daarnaast kunt u er voor kiezen om van te voren via www.evisa.gov.tr een E-visum te kopen. U heeft hiervoor een creditcard nodig. De kosten hiervoor zijn US$ 20,- (circa € 15,-). Deze website is (nog) niet in het Nederlands beschikbaar, maar er is wel een Nederlandstalige instructiefolder beschikbaar dat u door het aanschafproces van het visum leidt.

Reizigers van SRC-Cultuurvakanties ontvangen bij de reisbescheiden de op dat moment bij ons bekende actuele informatie over het Turkse visum. Wij raden u aan om te reizen met een paspoort of identiteitskaart dat bij terugkomst nog 6 maanden geldig is.

Heeft u vragen?

Onder veel gestelde vragen vindt u op heel veel vragen een antwoord geformuleerd. Heeft u het antwoord op uw vraag hier niet kunnen vinden, stel dan uw vragen via dit formulier. We proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.