Nieuws
Extra voordelig nazomeren
SRC-kwaliteit voor een scherpe prijs! Meer info
Comfortabel en groen reizen met de first class-touringcar
Maak de mooiste busreizen met onze comfortabele touringcar Meer info

Algemene voorwaarden

ANVR

SRC-Cultuurvakanties is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Al onze reizen vallen onder de garantieregeling van de ANVR. Op al onze reizen zijn de consumentenvoorwaarden van de ANVR van toepassing. De reisvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR-brochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’. Hierin staan ook de boekingsvoorwaarden van de ANVR, en andere belangrijke informatie.
ANVR-Informatiebrochure 2014
ANVR Reisvoorwaarden

Stichting Garantiefonds Reisgelden

De SGR-garantieregeling geldt voor alle reizen die worden geboekt bij SRC-Cultuurvakanties. Dit betekent dat u een vooruitbetaald bedrag terugkrijgt als SRC door financiële problemen de reis niet door kan laten gaan. Als de problemen zich voordoen op uw vakantiebestemming en u een vakantie met heen- en terugreis heeft geboekt, dan zorgt de SGR ook voor de terugreis. Op de site van de SGR staat wat u moet doen als u recht heeft op een terugbetaling.

Calamiteitenfonds

SRC-Cultuurvakanties is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Onze reizen vallen onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat:
• u (een deel van) uw reissom terugkrijgt als we de reis door een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
• u de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt als we door een calamiteit de reis moeten aanpassen of als we u vervroegd moeten repatriëren. De Calamiteitencommissie bepaalt of een situatie wordt gezien als een calamiteit. U betaalt € 2,50 (per groepje van maximaal 9 personen dat tegelijkertijd boekt) voor het Calamiteitenfonds. De volledige garantieregeling vindt u op de site van het Calamiteitenfonds.

Duurzaam toerisme

SRC-Cultuurvakanties realiseert zich dat reizen een negatieve invloed heeft op het klimaat en voelt zich betrokken en verantwoordelijk: we proberen zuinig op onze aarde te zijn en de negatieve invloed van reizen te beperken. Dat doen we onder andere door de CO2-uitstoot van alle busreizen te compenseren. Ook compenseren we de vliegkilometers van onze reisleiders en ons kantoorpersoneel.

We voldoen daarnaast aan de eisen die aan ANVR-organisaties gesteld worden. We hebben bijvoorbeeld een milieu-programma opgesteld. Hierin beschrijven we hoe we de zorg voor het milieu toepassen in onze bedrijfsvoering en in onze reizen. Ook hebben we een milieucoördinator, die hiervoor speciaal is opgeleid. SRC-Cultuurvakanties voert een actief milieubeleid, wat u bijvoorbeeld terug in deze brochure, die geprint is op FSC-gecertificeerd papier. We geven ook tips voor duurzaam reizen aan onze reizigers.

Bestrijding kinderprostitutie

SRC-Cultuurvakanties steunt de ANVR en ECPAT-NL actief bij de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden.